1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ile BASF varlık devri konusunda anlaştı

Gazprom ile BASF varlık devri konusunda anlaştı

Enerji Günlüğü - Bugün, Moskova’da bulunan Gazprom genel merkezinde, OAO Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksei Miller ile BASF SE Yönetim Kurulu Başkanı...

Gazprom ile BASF varlık devri konusunda anlaştı

Enerji Günlüğü - Bugün, Moskova’da bulunan Gazprom genel merkezinde, OAO Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksei Miller ile BASF SE Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock, Urengoi petrol ve doğalgaz kondensat sahasının Asimov oluşumunun geliştirilmesine ilişkin ortak proje çerçevesinde, belli varlıkların karşılıklı devrinin temel koşullarını öngören, yasal olarak bağlayıcı temel bir anlaşma imzaladı. Nihai anlaşmanın 2013 yılında imzalanması bekleniyor.
Söz konusu belgeye göre BASF iştiraki Wintershall’ın, Urengoi sahasının Achimov oluşumunun IVA ve VA bloklarında sürdürülen yeni gelişim projesindeki hissesinin, %25 artı bir hisseye denk geldiği kabul ediliyor. Ayrıca Gazprom’un Kuzey Denizi’nde doağlgaz arama ve üretim faaliyetlerinde bulunan WINZ şirketinden %50 hisse alabileceği, doğalgaz ticaret ve depolaması alanında faaliyet gösteren Wingas’daki ve WIEH (Wintershall Erdgashandelshaus Berlin) ile WIEE’deki (Wintershall Erdgashandelshaus Zug) hisselerini ise %100’e çıkarabileceği hükme bağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler