1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ile PGNiG doğalgaz fiyatında anlaşmaya vardı

Gazprom ile PGNiG doğalgaz fiyatında anlaşmaya vardı

Enerji Gündemi - Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev ile Polonya’nın petrol ve doğalgaz sahalarının geliştirilmesi, enerji...

Gazprom ile PGNiG doğalgaz fiyatında anlaşmaya vardı

Enerji Gündemi - Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev ile Polonya’nın petrol ve doğalgaz sahalarının geliştirilmesi, enerji kaynaklarının üretimi, depolama ve taşıma, petrol ve doğalgaz iletim ağlarının kurulması ve genişletilmesi ile doğalgaz ihracat ve ithalatı alanlarında faaliyet göstermekte olan en büyük petrol şirketi olan PGNİG ile anlaşmaya vardı. PGNiG SA Yönetim Kurulu Başkanı of Grażyna Piotrowska-Oliwa arasında Varşova’da yapılan çalışma toplantısında, Polonya’ya yönelik doğalgaz tedarik sözleşmesindeki fiyatların uyarlanması konusunda anlaşmaya varıldı.
Aleksander Medvedev ve Grażyna Piotrowska-Oliwa sözleşmeye ek olarak Yamal-Avrupa boru hattından sağlanan doğalgazın fiyatında uyarlama öngören bir anlaşma imzaladılar. Üzerinde anlaşılan fiyat, doğalgaz ve petrol ürünlerinin güncel piyasa fiyatlarını dikkate alıyor. Öte yandan anlaşmada, doğalgaz ticaretinin uzun vadeli sözleşme, al-ya da-öde ilkesi ve petrole endeksli doğalgaz fiyatları gibi temel ilkeleri korunuyor. Polonya piyasasının güncel durumu göz önünde bulundurularak spot bileşeni sözleşmeye doğrudan eklenmiyor.
Anlaşma Stockholm Ticaret Odası Tahkim Enstitüsü’nde devam eden sürecin de sonlandırılmasını öngörüyor.
2011 yılında Gazprom Polonya’da 10.25 milyar metreküp Rus doğalgazı sağlamıştı. Polonya’ya yönelik doğalgaz tedariki konusundaki sözleşme 2022 yılına dek, Rus doğalgazının Polonya’dan transit geçişine ilişkin sözleşme ise 2019 yılına dek yürürlükte olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler