1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom İsrail’den LNG alacak!

Gazprom İsrail’den LNG alacak!

Enerji Günlüğü - Gazprom,  İsrail Tamar’daki yüzer tesis projesinden sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) Alacak. Şirket,  Levant LNG Pazarlama...

Gazprom İsrail’den LNG alacak!

Enerji Günlüğü - Gazprom,  İsrail Tamar’daki yüzer tesis projesinden sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) Alacak. Şirket,  Levant LNG Pazarlama ile Tamar yüzer LNG tesisinden yirmi yıllık bir süre boyunca münhasıran alım yapabilmeye olanak tanıyacak anlaşma öncesi, ana koşullarını ortaya koyan çerçeve anlaşmaya imza attı. İmzalanacak anlaşma, Gazprom’un LNG pazarlama ve ticaret portföyünü genişletme amacını taşıyor. Söz konusu anlaşma öncesinde, 2012 Mart ayında taraflar arasında konuya ilişkin bir Niyet Mektubu imzalanmıştı.

Tamar Yüzer LNG Tesisi projesi Güney Akdeniz’de İsrail deniz sahasında Tamar üretim konsorsiyumu (Noble Enerji Akdeniz, Delek Sondaj, Avner Petrol Arama, Isramco Negev-2 ile Dor Gaz) tarafından geliştirilen Tamar ve Dalit doğalgaz sahalarından besleniyor. Tamar ortakları, 2017’de devreye girmesi ve yıllık 3 milyon ton üretimde bulunması planlanan yüzer LNG tesisinin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik olarak DSME, NextDecade ve D&H Solutions Partners ile 2011 yılı Kasım ayında bir anlaşma imzaladı. Bunun ardından, olası LNG alıcılarıyla görüşmelerde bulunmak üzere Levant LNG Pazarlama Şirketi kuruldu.

Gazprom Pazarlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vitali Vasilyev, “Bu, Gazprom’un küresel LNG piyasasındaki konumunu güçlendirmek yönünde önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Projenin başarıyla gerçekleştirilmesi için ortaklarımızla beraber çalışmak bize heyecan veriyor. Söz konusu anlaşmanın Gazprom’un LNG portföyünü güçlendirmesinin ve çeşitlendirmesinin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Hindistan ve Kuzeydoğu Asya’daki çok sayıdaki muhatapla uzun ve orta dönemli sözleşmelere imza atmış bulunan Gazprom Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin Asya-Pasifik bölgesindeki başarılarını daha ileri taşıyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler