1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Kırgızistan’ın gaz altyapısını yenilemeye talip

Gazprom Kırgızistan’ın gaz altyapısını yenilemeye talip

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Kırgızistan’ın doğalgaz altyapısını yenilemek için resmi görüşmeler yürütüyor.  Rus kamu...

Gazprom Kırgızistan’ın gaz altyapısını yenilemeye talip

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Kırgızistan’ın doğalgaz altyapısını yenilemek için resmi görüşmeler yürütüyor.  

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Kırgızistan’ın doğalgaz altyapısını yenilemek için Kırgızistan hükümetiyle görüşüyor. Trend’in haberine göre taraflar geçen hafta Kırgızistan’da gaz iletim ve dağıtımının daha da geliştirilmesi için Bişkek’te bir araya geldi. Mevcut anlaşmalara göre, Gazprom 2030 yılına kadar yenileme ve iyileştirme çalışmaları yürütecek.

Bu kapsamlı çalışmanın, Kırgız tüketicilerine gaz tedarikini daha güvenilir hale getirmeye ve kesintisiz bir şekilde tedarik edilmelerini sağlamaya yardımcı olacağı kaydediliyor.

Son beş yılda Kırgızistan’da doğalgaz tüketimi %30 oranında artarken, gaz iletimi de %50 oranında artış kaydetti. 2016 ve 2018 yılları arasında toplam 40,500 haneye gaz iletecek toplam 415 mil boru hattı döşendi.

Önceki ve Sonraki Haberler