1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Kovykta gaz sahasında üretime başladı

Gazprom Kovykta gaz sahasında üretime başladı

Gazprom, Rusya’nın Doğusunda yer alan Kovykta Doğal Gaz Sahasında üretime başladı. Sahada üretilen gaz Çin’e gönderilecek.

Gazprom Kovykta gaz sahasında üretime başladı

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Çin'e doğal gaz tedarikinde kullanılacak Kovykta Doğal Gaz Sahasında üretime başladı.

Rusya'nın doğal gaz devi Gazprom, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı tören ile Irkutsk Sahasındaki Kovykta doğal gaz sahasında üretime başladı.  Gazprom Başkanı Aleksey Miller'ın da yer aldığı tören ile üretime başlayan Kovykta Sahası Doğu Rusya'daki en büyük doğal gaz sahası ve Sibirya'nın Gücü Boru Hattı yolu ile Çin'e gaz tedarikinde kullanılacak. 

Gazprom ayrıca Sibirya’nın Gücü Boru Hattı’nın Kovykta-Chayanda bölümünü hizmete açtı.

KOMPLEKS 2 YILDA İNŞA EDİLDİ

Miller törende yaptığı değerlendirmede, "Kovykta sahasının kilit tesisleri hizmete alınmaya hazır. Kovykta'dan Chayanda'ya kadar Sibirya'nın Gücü bölümü işletmeye hazır. Kompleksin tüm tesisleri programa tam uygun şekilde faaliyete geçirildi ve iki yıl içinde inşa edildi. Tüm bunlar akıl almaz zorlu iklim koşullarında ve en üst düzeyde yapılmıştır” dedi.

ÇİN RUSYA’DAN REKOR MİKTARDA LNG ALDI

Öte yandan Çin, geçtiğimiz ay Rusya'dan rekor miktarda sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımı yaptı.  Çin Gümrük İdaresi verilerine göre, 2022 yılı Kasım ayında Çin'in toplam LNG ithalatı yüzde 5,4 düşerken, Rusya'dan yapılan LNG alımı geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlanarak 852 bin ton oldu.   

Ukrayna savaşının başından bu yana Çin'in Rusya'dan toplam enerji alımı geçen yılın aynı dönemindeki 41 milyar dolardan 68 milyar dolara çıktı. 

Önceki ve Sonraki Haberler