1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Kuzey Akım 2 Avrupa arz güvenliği için önemli

Gazprom: Kuzey Akım 2 Avrupa arz güvenliği için önemli

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rus gazını Baltık Denizi altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım boru hattı projesini genişletmenin Avrupa'nın doğalgaz...

Gazprom: Kuzey Akım 2 Avrupa arz güvenliği için önemli

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rus gazını Baltık Denizi altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım boru hattı projesini genişletmenin Avrupa'nın doğalgaz arz güvenliği için önemli olduğunu belirtti.

Rusya kamu enerji şirketi Gazprom'un Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda Kuzey Akım 2 projesini değerlendirdi. Toplantıda, Avrupa'nın giderek artan doğalgaz talebini karşılamak için yeni gaz iletim sistemini kurmanın oldukça önemli olduğuna vurgu yapılarak, Kuzey Akım projesine iki yeni bağlantı yapılarak kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkaracak Kuzey Akım 2 Projesinin Avrupa gaz arz güvenliğini arttıracağı ifade edildi. 

Gazprom, Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak Kuzey Akım-2 projesi için geçen yıl Eylül ayında Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. 

Projeye ise bazı AB üyesi ülkeler ile Baltık ülkeleri ekonomik olmaktan ziyade politik olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor. 

KUZEY AKIM 2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler