1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Kuzey Akım 2 için Danimarka'dan izin istiyor

Gazprom, Kuzey Akım 2 için Danimarka'dan izin istiyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve uluslararası ortakları Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının Danimarka karasularından geçmesi için izin başvurusunda bulundular. Danimarka...

Gazprom, Kuzey Akım 2 için Danimarka'dan izin istiyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve uluslararası ortakları Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının Danimarka karasularından geçmesi için izin başvurusunda bulundular. 

Danimarka Enerji Ajansı'nın yaptığı açıklamaya göre, Rus kamu enerji şirketi Gazprom ve uluslararası ortakları Shell, Wintershall, Engie, OMV ve E.ON şirketleri, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattının Danimarka karasularından geçmesi için izin başvurusunda bulundular. 

Danimarka Enerji Ajansı yaptığı açıklamada, izin talebinin incelenmekte olduğunu ifade etti. 

11 milyar Dolar değerindeki projeye Rusya'ya enerji bağımlılığını arttıracağı kaygısını taşıyan bazı AB ülkeleri tarafından şiddetle karşı çıkılıyor. Kuzey Akım 2, Baltık Denizi altından Almanya'ya bağlanan boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazını taşımayı öngörüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor. 

Rusya'nın Ukrayna'yı devre dışı bırakma isteği ile şekillenen ve Rusya-Avrupa ilişkilerinde sorun olan Kuzey Akım 2 boru hattının inşaası için Polonya Rekabet Kurulu'na yapılan katılım ortaklığı oluşturma başvurusu Polonya hükümetinin muhalefeti nedeniyle geri çekilmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler