1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Kuzey Akım 2 planlandığı gibi yapılacak

Gazprom: Kuzey Akım 2 planlandığı gibi yapılacak

Enerji Günlüğü - Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Kuzey Akım 2 boru hattı projesi planlandığı gibi hayata geçirileceğini açıkladı.Rus kamu doğalgaz...

Gazprom: Kuzey Akım 2 planlandığı gibi yapılacak

Enerji Günlüğü - Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Kuzey Akım 2 boru hattı projesi planlandığı gibi hayata geçirileceğini açıkladı.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom'un CEO'su Aleksey Miller, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinde boruların döşenmesine gelecek yıl başlanacağını ve hattın planlandığı gibi 2019 yılı sonunda faaliyete geçeceğini söyledi.

Kuzey Akım 2 projesinin planlandığı gibi 2019 sonunda hayata geçirileceğinden kuşkularının bulunmadığını belirten Miller, "Boru alımı için ihale açmaya hazırlanıyoruz. Eylül ayında da boruların döşenmesi işi için ihale olacak. Boruların döşenmesi işi 2017 yılı başlarında başlayacak" dedi.

Gazprom, Avrupalı ortaklarıE.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kuzey Akım-2 boru hattının kapasitesinin arttırılması için ortaklık anlaşması imzalamıştı.

Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak proje için bir grup AB üyesi ülke endişeli ve incceleme veya iptal için girişimlerde bulunuyor.

AB KUZEY AKIM-2'Yİ İNCELİYOR

KUZEY AKIM 2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler