1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Kuzey Akım 2 projesi rayında ilerliyor

Gazprom: Kuzey Akım 2 projesi rayında ilerliyor

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Kuzey Akım 2 projesinin rayında ilerlemeye devam ettiğini söyledi.Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom...

Gazprom: Kuzey Akım 2 projesi rayında ilerliyor

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Kuzey Akım 2 projesinin rayında ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Alman petrol şirketi OMV Başkanı Rainer Seele görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2 projesinin rayında ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Miller ve Seele yaptıkları açıklamada, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin Avrupa'nın enerji sistemi için önemli olduğunu vurguladılar. 

Gazprom, Avrupalı ortaklarıE.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kuzey Akım-2 boru hattının kapasitesinin arttırılması için ortaklık anlaşması imzaladı.

Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak projenin 2019 sonunda hayata geçirilmesi planlanıyor. Ancak projeye özellikle Güney ve Doğu Avrupa ülkelerinden büyük bir muhalefet sözkonusu. En son Polonya Rekabet Kurulu'nun muhalefeti nedeniyle Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı için ortak şirket kurma planları çökmüştü.

KUZEY AKIM 2'YE POLONYA ENGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler