1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Kuzey Akım 2’yi besleyecek ihaleleri iptal etti

Gazprom Kuzey Akım 2’yi besleyecek ihaleleri iptal etti

Enerji Günlüğü - Gazprom, Kuzey Akım 2 projesini besleyecek üç boru hattı ihalesini iptal etti.Rus kamu enerji şirketi Gazprom Ukrayna'yı bypass ederek...

Gazprom Kuzey Akım 2’yi besleyecek ihaleleri iptal etti

Enerji Günlüğü - Gazprom, Kuzey Akım 2 projesini besleyecek üç boru hattı ihalesini iptal etti.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom Ukrayna'yı bypass ederek Avrupa'ya doğalgaz akışını iki katına çıkaracak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi ile bağlantılı 170.7 milyon dolar değerindeki 400 kilometrelik tünel boru hattı ihalelerini iptal etti.

Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı Konsorsiyumu 30 Aralık 2015 tarihinde 970 kilometre uzunluğundaki Ukhta-Torzhok 2 boru hattı ihalesini iptal etmişti. Konsorsiyum şimdi de 11 Ocak 2016 tarihinde üç diğer ihaleyi daha iptal ettiğini duyurdu.

İhale iptallerinin nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Konsorsiyumda yapılacak hisse değişikliği nedeniyle böyle bir iptalin gerçekleştiği tahmini yapılıyor.

Kuzey Akım II çerçevesinde, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi altından toplam 55 milyar metreküp kapasiteli iki ayrı deniz boru hattının yapımı öngörülüyor. Proje, sağlam ve güvenilir altyapı oluşturma konusunda Kuzey Akım deneyiminden yola çıkacak.

Bazı AB üyesi ülkeler, Kuzey Akım-2 projesinin yasalara aykırı olduğunu iddia ederek AB'ye başvurmuş ve AB Alman uzmanlarla birlikte Kuzey Akım-2 projesini yasal ve teknik incelemeye almıştı.

AB KUZEY AKIM-2'Yİ İNCELİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler