1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Kuzey Akım-2’yi mutlaka hayata geçirecek

Gazprom Kuzey Akım-2’yi mutlaka hayata geçirecek

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Kuzey Akım 2 doğal gaz hattının partnerler için ekonomik yararı aşan risklerin görülmesi...

Gazprom Kuzey Akım-2’yi mutlaka hayata geçirecek

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Kuzey Akım 2 doğal gaz hattının partnerler için ekonomik yararı aşan risklerin görülmesi halinde bile hayata geçirecek.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom’un Maliye ve İktisat Bölümü Başkanı Aleksandr İvannikov, Almanya üzerinden Avrupa’ya doğal gaz iletimini sağlayacak olan Kuzey Akım-2 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin, partnerler için ekonomik yararı aşan risklerin görülmesi halinde bile hayata geçirileceğini açıkladı. 

Sputnik’in haberine göre İvannikov, “Gazprom’a yarayan sonucun alınması için tüm imkanlar tükenirse ayrı bir karar alırız. Şu anda hiçbir sorun görmüyorum. Dış borçlanmalar iç amaçlara, ticari faaliyetten elde edilen gelirler ise projelere yönlendirilebilir. Bu yüzden her şey eski planlarda olduğu gibi kalıyor ve Gazprom içinde ve partnerlerimizde anormal bir faaliyete neden olmuyor” dedi. 

ABD YAPTIRIMLARI ENGEL DEĞİL

ABD’nin Rusya’ya yaptırımlarının Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin hayata geçirilmesine engel olmayacağını da belirten İvannikov, “Ön değerlendirmelere göre bu yaptırımlar hiçbir şekilde Gazprom’un dış piyasalarda borçlanma imkanlarını kısıtlamıyor. Hatta Avrupalı politikacılar bunu ticari savaş olarak görüyor ve avantaj-dezavantaj açısından Avrupalı mevkidaşlarımızın kararlarını kısıtlamaması için bu konuya açıklık getirilmesi için çalışıyorlar. Yani halihazırda bizi ve partnerlerimizi tatmin edecek ve Kuzey Akım-2’nin yapımını engellemeyecek açıklamaların alınması için tüm çabalar harcanıyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler