1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gazprom, Kuzey Buz Denizi’nde petrol çıkarma faaliyetlerine başladı

Gazprom, Kuzey Buz Denizi’nde petrol çıkarma faaliyetlerine başladı

Enerji Günlüğü- Vedomosti gazetesinin haberine göre, Gazprom, Greenpeace’nin eylemine de sahne olan Pechora Denizi'nde petrol çıkarmaya başladı. İlk...

Gazprom, Kuzey Buz Denizi’nde petrol çıkarma faaliyetlerine başladı

Enerji Günlüğü- Vedomosti gazetesinin haberine göre, Gazprom, Greenpeace’nin eylemine de sahne olan Pechora Denizi'nde petrol çıkarmaya başladı. İlk tankerin 2014 yılının ilk çeyreğinde beklendiği açıklandı. 

Gazprom’dan yapılan açıklamada, bunun Rusya tarihinde Arktik’teki petrol yataklarını ortaya çıkarmaya yönelik ilk proje olduğu belirtildi. 

2014’DE 300 BİN TON PETROL ÇIKARTILMASI BEKLENİYOR

Gazprom’un 2014 yılı boyunca Kuzey Buz Denizi’nde 300 bin ton petrol çıkarması bekleniyor. 2020 yılına kadar ise bu rakamın 6 milyon tona yükseltilmesi hedefleniyor. Kuzey Buz Denizi’nde Gazprom’un petrol çıkardığı Prirazlomnaya platformu kıyıdan 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Platforma tespit edilebilen petrol yataklarının miktarı 71,9 milyon ton. 

Gazprom’un Kuzey Kutbu’nda petrol faaliyetlerini başlattığı platform olan Prirazlomnaya, aralarında Gizem Akhan’ın da bulunduğu 28 Greenpeace eylemcisinin protestolarına sahne olmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler