1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Neft SeverEnergia’daki payını arttırdı

Gazprom Neft SeverEnergia’daki payını arttırdı

Enerji Günlüğü - Gazprom Neft Novatek’in % 9.8 hissesini satın alarak SeverEnergia’daki payını arttırdı.Gazprom Neft Novatek’ten 980 milyon dolar...

Gazprom Neft SeverEnergia’daki payını arttırdı

Enerji Günlüğü - Gazprom Neft Novatek’in % 9.8 hissesini satın alarak SeverEnergia’daki payını arttırdı.

Gazprom Neft Novatek’ten 980 milyon dolar nakit karşılığında aldığı % 9.8 hisse ile SeverEnergia’daki payını arttırdı. Böylece Novatek ve Gazprom Neft yarı yarıya hisse sahibi olacak.

Novatek Başkanı Leonid Mikhelson Salı günü yaptığı açıklamada, satış kararlarının Gazprom ile uzun vadeli stratejik ortaklıkları temelinde ve parite bazında gerçekleşen başarılı varlık yönetimi çerçevesinde olduğunu belirtti. Ayrıca satışın SeverEnergia’nın ürettiği doğalgaz ve sıvılaştırılmış hidrokarbon satış anlaşmasının da onayı anlamına geldiğini de ekledi.

Bu yılın başında Novatek ve GazpromNeft’in ortak girişimi olan Yamal Development İtalyan enerji şirketi Eni’nin Arctic Russia’da bulunan % 60 hissesini 2.94 milyar dolara satın almıştı.

Rusya Ukrayna krizi sonrası yaptırımlara cevaben bir yandan Batılı şirketlerle bağlarını güçlendirirken, bir yandan da varlıklarını yeniden yapılandırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler