1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gazprom Neft ve Lukoil Sibirya’da işbirliği yapacak

Gazprom Neft ve Lukoil Sibirya’da işbirliği yapacak

Rus enerji şirketleri Gazprom Neft ve Lukoil, kurdukları ortak girişim ile Batı Sibirya Yamal-Nenets bölgesinde petrol ve gaz çalışmaları yürütecekler.

Gazprom Neft ve Lukoil Sibirya’da işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketleri Gazprom Neft ve Lukoil, kurdukları ortak girişim ile Batı Sibirya Yamal-Nenets bölgesinde petrol ve gaz çalışmaları yürütecekler.

Rus Gazprom Neft ve Lukoil, Batı Sibirya Yamal-Nenets bölgesinde petrol ve gaz çalışmaları için bir ortak girişim kurduklarını açıkladılar. Açıklamada ayrıca iki şirket Rusya'da daha fazla işbirliği yapmayı düşündüklerini belirttiler.

Yapılan ortak açıklamada, Gazprom Neft'in yan kuruluşu Meretoyakhaneftegaz bünyesinde kurulacak olan ortak girişimin tahmini 500 milyar metreküp gaz ve 1 milyar mt'un üzerinde petrol içerdiği belirtildi. 

Haziran 2021'de operasyonların başlatıldığı Tazovsky petrol ve gaz kondensat sahasında yürütülecek çalışmalarda yıllık üretimin 1,7 milyon mt petrol ve 8 milyar metreküp gazla zirve yapması bekleniyor. Ayrıca Severo-Samburgskoye ve Meretoyakhinskoye sahalarının yanı sıra iki Zapadno-Yubileiny ruhsat alanı da ortak girişime dahil edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler