1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Polonya’dan fazladan aldığı gaz parasını iade edecek

Gazprom Polonya’dan fazladan aldığı gaz parasını iade edecek

Gazprom, Polonyalı PGNiG'den 2014 - 2020 arası dönemde fazladan aldığı 1,5 milyar doları 1 Temmuz’a kadar ödeyecek.

Gazprom Polonya’dan fazladan aldığı gaz parasını iade edecek

Enerji Günlüğü - Gazprom, Polonyalı PGNiG'den 2014 - 2020 arası dönemde fazladan aldığı 1,5 milyar doları 1 Temmuz’a kadar ödeyecek.

Polonyalı gaz şirketi PGNiG, Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom ile 1 Temmuz 2020'ye kadar Gazprom'un 2014-2020'de verdiği gaz için yaptığı fazla ödemelerin iadesi konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Gazprom bu çerçevede PGNiG’in hesabına 1 Temmuz’a kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar aktaracak. 

İsveç’teki Stockholm Uluslararası Tahkim Mahkemesi, Mart ayında Gazprom'un PGNiG’den Kasım 2014 - Şubat 2020 arası dönemde fazladan 1,5 milyar dolar aldığına hükmederek, söz konusu paranın Polonya'ya 1 Temmuz 2020 tarihine kadar geri ödenmesini kararlaştırmıştı. Gazprom, kararın ardından verilen kararı temyiz ettiğini açıklamıştı.

YENİ FİYAT FORMÜLÜ ÜZERİNDEN YENİ ANLAŞMA

Şirket ayrıca Gazprom ile tahkim kararında belirtildiği gibi yeni bir fiyatlandırma üzerinden Yamal Sözleşmesinde ek bir anlaşma imzaladıklarını da kaydetti. 

Gazprom'un doğalgaz ihracat birimi Gazprom Export, PGNiG ile 2017'den bu yana satılmış gazın fiyatının kontrata paralel olarak revize edilmesi için görüşmeler yürüttüklerini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler