1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Polonya’nın Kuzey Akım 2 cezasını temyiz etti

Gazprom Polonya’nın Kuzey Akım 2 cezasını temyiz etti

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Polonya'nın Kuzey Akım 2 için verdiği 6,45 milyar euro para cezasını temyize götürdü. 

Gazprom Polonya’nın Kuzey Akım 2 cezasını temyiz etti

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Polonya'nın Kuzey Akım 2 için verdiği 6,45 milyar euro para cezasını temyize götürdü. 

Rus doğalgaz devi Gazprom, Polonya Rekabet ve Tüketici Koruma Kurumu (UOKiK) tarafından Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin izin alınmadan inşa edildiği gerekçesiyle verilen 6,45 milyar euro (7,6 milyar dolar) cezayı Polonya Rekabet ve Tüketici Koruma Mahkemesi'nde temyiz etti. 

Polonya Rekabetin ve Tüketicinin Korunması Ofisi'nin ceza vermesine neden olarak ortaya koyduğu belgeleri 3 ay içinde mahkemeye sunması gerekiyor. 

UOKiK ayrıca, Kuzey Akım 2 projesinde yer alan Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall şirketlerine de 61,4 milyon euro (234 milyon zloty) ceza vermişti. 

Rus doğalgazını Almanya'ya taşıması planlanan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı, yüzde 94 oranında tamamlanmış durumda.  

ABD'nin "yaptırım tehditlerinin" ardından Aralık 2019'da inşa çalışmaları durdurulan projeye yaklaşık 10 milyar euro yatırım yapılması öngörülüyor. Hat ile yılda 55 milyar metreküp ilave sevkiyat ile Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevkiyatının iki katına çıkarılması planlanıyor. 

Projenin Avrupa’nın Rus gazına bağımlılığını arttıracağını savunan ABD dışında, transit gelirini kaybeden Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkeleri de hattın inşasına karşı çıkıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler