1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, rotasını doğuya çevirdi

Gazprom, rotasını doğuya çevirdi

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Asya-Pasifik bölgesindeki pazar çalışmalarını geliştirmek için yaklaşık 48 milyar dolar harcayacak.Rusya...

Gazprom, rotasını doğuya çevirdi

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Asya-Pasifik bölgesindeki pazar çalışmalarını geliştirmek için yaklaşık 48 milyar dolar harcayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldiği görüşmede Rusya’nın İrkutsk bölgesindeki Çayadinsk yatağından Vladivostok kentine kadar 3200 kilometre uzunluğunda gaz boru hattı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Miller’in yaptığı açıklamalara göre yataktaki altyapı çalışmaları 14 milyar, yılda 30 milyar metreküp gaz taşıyacak Yakutistan – Habarovsk – Vladivostok güzergâhındaki gaz boru hattının yapımıysa 24 milyar dolara mal olacak. Miller, gaz boru hattının yapım işlerinin 2017’nin sonuna kadar tamamlanabileceğini belirtti. Dev projenin ikinci aşamasındaysa Rusya’nın doğusundaki Vladivostok kentinde sıvılaştırılmış doğalgaz fabrikası var. Miller, yapımı 2018 yılında tamamlanacak fabrika için yaklaşık 7 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.