1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gazprom Sırbistan’da gaz santrali kuruyor

Gazprom Sırbistan’da gaz santrali kuruyor

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Sırbistan'da 200 MW'lık doğalgaz kombine çevrim (CCPP) santrali kuruyor.Rus kamu enerji şirketi Gazprom,...

Gazprom Sırbistan’da gaz santrali kuruyor

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Sırbistan'da 200 MW'lık doğalgaz kombine çevrim (CCPP) santrali kuruyor.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Sırbistan'da 200 MW'lık doğalgaz kombine çevrim santralinin (CCPP) yapımına başladığını açıkladı.

Açıklamada Pancevo’da kurulacak olan santralin türünün tek örneği olduğu ve Gazprom’un bağlı ortaklığı Gazprom Energoholding’in Rusya dışındaki ilk santrali olduğu kaydedildi. 

Gazprom Neft Grubu şirketlerinden NIS a.d. Novi Sad’e ait Pancevo Refinerisi’nin yanında kurulmakta olan santralde elde edilen ısı rafinerinin ihtiyaçları için kullanılacak. Üretilen elektrik ise Sırbistan ve komşu ülkelere satılacak. 

Gazprom Energoholding Group ve NIS a.d. Novi Sad ortaklığıyla kurulacak olan santralin 2020 yılında üretime başlaması planlanıyor. Santralin anahtar teslimini Çinli Shanghai Electric Group yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler