1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Tahkimden önce de çözebiliriz

Gazprom: Tahkimden önce de çözebiliriz

Enerji Günlüğü - Gazprom, gaz fiyatında indirim meselesini, Ankara'nın açtığı tahkim davası bitmeden de çözebileceklerini söyledi.Türkiye'nin üzerinde...

Gazprom: Tahkimden önce de çözebiliriz

Enerji Günlüğü - Gazprom, gaz fiyatında indirim meselesini, Ankara'nın açtığı tahkim davası bitmeden de çözebileceklerini söyledi.

Türkiye'nin üzerinde anlaşmaya varılan doğalgaz fiyat indirimi için gereken zeylnameleri imzalamadığı için uluslararası tahkime götürdüğü Rusya'dan ilk açıklama Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov'dan geldi.

RİA Novasti Ajansı'na konuşan Kupriyanov, "Tahkime gidilmesi sözleşmenin öngördüğü seçeneklerden biri. Bu gayet normal. Bundan sonrasında anlaşmazlık mahkemeden önce ya da tahkimin kararıyla çözülecek" dedi.

BOTAŞ ve Gazprom, Temmuz sonunda Türkiye'ye yüzde 10.25 oranında indirim yapmayı kabul etmiş ancak Gazprom ile BOTAŞ arasında indirime ilişkin anlaşmalara imza atılmamıştı.

Temmuz ayından itibaren medyada yer alan çeşitli haberlerde, Rus tarafının fiyat indirimini Türk Akımı'na ilişkin Ankara'nın onayına bağladığı iddiaları dile getirilmişti. 

BOTAŞ, GAZPROM EXPORT'A KARŞI ULUSLARARASI TAHKİM'E BAŞVURDU

http://enerjigunlugu.net/rusya-gazi-ucuzlatmadi-botas-tahkim-davasi-acti_15749.html

Önceki ve Sonraki Haberler