1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Türk dağıtıcılara indirimi sonlandırdı iddiası

Gazprom Türk dağıtıcılara indirimi sonlandırdı iddiası

Enerji Günlüğü - Gazprom'un, Türkiye'de altı özel gaz dağıtım şirketine sattığı doğalgaza verdiği yüzde 10,25'lik indirimi iptal ettiği ifade edildi.Reuters...

Gazprom Türk dağıtıcılara indirimi sonlandırdı iddiası

Enerji Günlüğü - Gazprom'un, Türkiye'de altı özel gaz dağıtım şirketine sattığı doğalgaza verdiği yüzde 10,25'lik indirimi iptal ettiği ifade edildi.

Reuters haber ajansının haberine göre, Rus kamu enerji şirketi Gazprom Türkiye'de Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı AŞ, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji'ye sattığı doğalgaza 1 Ocak itibariyle uyguladığı yüzde 10,25'lik indirimi iptal etme kararını geçen hafta Viyana'da yapılan toplantıda şirketler iletti.

Haberde ayrıca Gazprom'un 2013'te varılan anlaşma kapsamında Gazprom'dan yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz alımı yapan bu özel şirketlerin dışında BOTAŞ ile de sorunlar yaşadığı belirtildi.

ENERCO'DAN YALANLAMA GELDİ

Öte yandan Gazprom'dan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmazken, Gazprom'dan indirimli gaz alımı yapan şirketlerden biri olan Enerco Enerji indirimin iptal edildiği yönlü haberleri yalanladı.

RİA Novosti haber ajansına konuşan bir Enerco Enerji yetkilisi, "Gazprom'un Türk şirketler için 10.25'lik indirimi iptal ettiğine dair haberler gerçeği yansıtmıyor. Zira Gazprom sözleşmede yazan fiyatı kendiliğinden değiştiremeyeceği gibi indirimleri de iptal edemez" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler