1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Türk gaz ithalat piyasasından tamamen çekilebilir

Gazprom, Türk gaz ithalat piyasasından tamamen çekilebilir

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rus doğalgazını Türkiye'ye ithal eden Bosphorus Gaz'daki hisselerini satış anlaşmasının ardından, Promak şirketindeki...

Gazprom, Türk gaz ithalat piyasasından tamamen çekilebilir

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rus doğalgazını Türkiye'ye ithal eden Bosphorus Gaz'daki hisselerini satış anlaşmasının ardından, Promak şirketindeki hisselerini de satmayı planlıyor. 

Kommersant gazetesi haberine göre, Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Türkiye'de süreli gaz ithalat yetkisi bulunan firmalardan tamamen çekilebilir. Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı projesinin de hızlanmasıyla birlikte Gazprom, Bosphorus Gaz'daki hisselerinin ardından, bir diğer Rus gazı ithalatçısı olan ve Akfel Holding ile 2014 yılında ortaklaşa kurarak yüzde 40 paya sahip olduğu Promak şirketinden de çıkmayı planlıyor. Promak, Rus doğalgazını Türkiye'ye ithal eden Enerco ve Avrasya'daki yüzde 60'lık kontrol payını yönetiyor. 

Daha önce Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, şirketin diğer Türk aktifi Bosphorus Gaz'ı satma planlarından bahsetmişti. Medvedev, Türk piyasasının ön görülemez olduğunu ve liranın değer kaybetmesi yüzünden cazibesini de kaybettiğini belirtmişti. 

GAZPROM BOSPHORUS GAZ'DAN ÇEKİLİYOR, HİSSELER ŞEN'E

Önceki ve Sonraki Haberler