1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom TürkAkım’ın denizdeki ikinci kolu için izin aldı

Gazprom TürkAkım’ın denizdeki ikinci kolu için izin aldı

Enerji Günlüğü - Gazprom, doğal gazını Karadeniz derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz kısmının ikinci...

Gazprom TürkAkım’ın denizdeki ikinci kolu için izin aldı

Enerji Günlüğü - Gazprom, doğal gazını Karadeniz derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz kısmının ikinci hattı için Türk hükümetinden izin aldığını açıkladı.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmındaki ikinci kolun inşası için diplomatik kanallar aracılığıyla Türk hükümetinden izin aldıklarını açıkladı. Miller, projenin tam hız ilerlediğini belirterek hattın ikinci kolunun Türk kıyılarına kadar inşası konusunda Türk hükümetinden izin alındığını ifade etti. 

DOĞALGAZ AKIŞININ 2019 SONUNA KADAR BAŞLAMASI BEKLENİYOR

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı-Deniz Bölümü Projesi, her biri 81 santimetre çapında ve yıllık 15,75 milyar metre küp kapasiteye sahip, Karadeniz üzerinden 930 km boyunca uzanan iki paralel doğalgaz boru hattından oluşacak. TürkAkım, 2.200 metreyi bulan derinlikteki sularda döşenecek olan bu büyüklükteki ilk boru hattı olacak. Boru hatlarından biri, Türkiye piyasasının ihtiyacını karşılarken, diğeri Türkiye-Avrupa sınırına uzanarak güney ve güneydoğu Avrupa'ya Rus doğalgazının güvenilir şekilde tedarikini sağlayacak. TürkAkım yoluyla ilk doğalgaz akışının, programa uygun olarak 2019 sonuna kadar başlaması bekleniyor. TürkAkım Boru Hattı-Deniz Bölümü Projesi, Gazprom’un yüzde 100 iştiraki olan South Stream Transport B.V. tarafından inşa ediliyor.

Allseas şirketine ait dünyanın en büyük inşaat gemisi olan Pioneering Spirit, Karadeniz tabanına döşenmekte olan iki boru hattının yapımı için çalışmalarına devam ediyor. İlk hat hâlihazırda Türkiye kara çıkışına kadar döşeniyor.

South Stream Transport B.V. şirketi, önceki gün Kırklareli ili sınırlarındaki Kıyıköy mevkiinde doğalgaz alım terminalinin inşasına başlandığını duyurmuştu.

TÜRKAKIM DOĞAL GAZ ALIM TERMİNALİNİN İNŞAATINA BAŞLANDI

 
Önceki ve Sonraki Haberler