1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Türkiye yakında en büyük müşterimiz olur

Gazprom: Türkiye yakında en büyük müşterimiz olur

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Türkiye'ye gaz ihracatının yıllık 30 milyar metreküpe yükselebileceğini ve Türkiye'nin en büyük müşteri...

Gazprom: Türkiye yakında en büyük müşterimiz olur
Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Türkiye'ye gaz ihracatının yıllık 30 milyar metreküpe yükselebileceğini ve Türkiye'nin en büyük müşteri unvanını Almanya'nın elinden alabileceğini duyurdu. . 
 
Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Alexey Miller, Gazprom'un 2013 yılı ilk yarı faaliyetlerini değerlendirdi. Değerlendirmesinde, Türkiye-Rusya doğalgaz ticaretine de değinen Miller, Türkiye’nin yakın gelecekte Almanya’yı sollayarak Rusya’dan gaz ithalatı yapan ülkeler listesinde ilk sıraya yerleşebileceğini söyledi. Gazprom açısından en hızlı büyüyen pazarın Türkiye olduğuna işaret eden Miller, "Türkiye geçen sene Gazprom’dan gaz ithal eden ülkeler listesinde ikinci sıraya yerleşti. Bugün de Almanya'nın arkasından geliyor" dedi. 
 
YILDA 30 MİLYAR M3 RUS GAZI 
Rus enerji devinin Başkanı Miller, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz miktarının, mevcut doğalgaz alım kontratlarının en üst seviyesi olan yıllık 30 milyar metreküp seviyesine ulaşabileceğini de ekledi. 
Türkiye geçtiğimiz yıl ithal ettiği toplam 43 milyar metreküplük doğalgazın yaklaşık 27 milyar metreküplük kısmını Rusya'dan aldı. 

TANER YILDIZ: RUSYA'DAN ALDIĞIMIZ DOĞALGAZDA KESİNTİ OLMAZ

Önceki ve Sonraki Haberler