1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Türkiye'de doğalgaz elektrik santralleri ile ilgileniyor

Gazprom Türkiye'de doğalgaz elektrik santralleri ile ilgileniyor

Enerji Günlüğü - Rusya Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin ardından Gazprom'un Türkiye'de yeni doğalgaz elektrik santralinin inşaatı veya mevcut santrallerin...

Gazprom Türkiye'de doğalgaz elektrik santralleri ile ilgileniyor

Enerji Günlüğü - Rusya Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin ardından Gazprom'un Türkiye'de yeni doğalgaz elektrik santralinin inşaatı veya mevcut santrallerin alımıyla ilgilendiği belirtildi.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rusya Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin ardından Gazprom'un Türkiye'de yeni doğalgaz elektrik santralinin inşaatı veya mevcut santrallerin alımıyla ilgilendiğini söyledi. 

Gazetem.ru haber sitesinde yer alan habere göre, Medvedev, Gazprom'un Türk piyasasında doğalgaz üretim projelerine bakmak istediğini belirterek, "Belirli koşullarda enerji projelerinde yer alma konusunda ilgiliyiz. Fiyatların düştüğü bugün Türkiye'de doğalgaz üretimine ilgi eskiye kıyasla daha da arttı. Bu yüzden bu projeleri çok dikkatli şekilde takip edeceğiz." dedi.

Bazı yatırımcıların iç koşulların yeniden yapılandırılması sebebiyle bu alanda hisse satışı teklifleri yaptıklarını ifade eden Medvedev, henüz konuşmak için erken olduğunu da sözlerine ekledi.

RUSYA ARAŞTIRMA İÇİN BÜTÇE AYIRDI

Öte yandan  Gazprom Doğalgaz Sanayisi Bilim ve Araştırma Enstitüsü 50,467 milyon Ruble bütçe ile en büyük iki doğalgaz müşterisi Türkiye ve Almanya'nın doğalgaz piyasasını araştıracak. Anlaşmanın yerine getirilme süresi 4 Temmuz 2016-31 Ocak 2017 olarak belirlendi. 

Önceki ve Sonraki Haberler