1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Türkiye’ye doğalgaz arz kesintisini kaldırdı

Gazprom, Türkiye’ye doğalgaz arz kesintisini kaldırdı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı doğalgazın Batı Hattı’ndan yapılan arzında bir aydır devam eden kesinti sonlandırıldı.Rusya...

Gazprom, Türkiye’ye doğalgaz arz kesintisini kaldırdı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı doğalgazın Batı Hattı’ndan yapılan arzında bir aydır devam eden kesinti sonlandırıldı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Rus basınına değerlendirmede bulunarak, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı doğalgazın Batı Hattı’ndan yapılan arzında bir aydır devam eden sınırlamanın sona erdiğini, normal kontrat seviyesine dönüldüğünü açıkladı.

Novak, “Evet, şu an itibari ile sınırlama sonlandırıldı. Ben Gazprom yöneticisi değilim, ancak bildiğim kadarı ile sevkiyatın normal seviyeye çekilmesi konusunda anlaştık” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Batı Hattı’ndan günlük 42 milyon metreküp olan arzın 26-28 milyon metreküpe çekildiğini, yaklaşan kış aylarında bunun mutlaka kontrat seviyesine çekilmesi gerektiğini söylemişti. Rusya sınırlamanın depolarda yaşanan teknik sorunla bağlantılı olduğunu ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler