1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Türkiye’ye doğalgaz ihracatını artırıyor

Gazprom Türkiye’ye doğalgaz ihracatını artırıyor

Enerji Günlüğü -Gazprom’un geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’ye doğalgaz ihracatını artırmak için Mavi Akım boru hattına Güney Koridor’un bir...

Gazprom Türkiye’ye doğalgaz ihracatını artırıyor

Enerji Günlüğü -Gazprom’un geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’ye doğalgaz ihracatını artırmak için Mavi Akım boru hattına Güney Koridor’un bir parçası olan Pisarevka-Anapa boru hattını bağladığı belirtildi.

Sputnik'te yer alan habere göre Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Türkiye’ye gaz teslimi için Güney Koridor’u devreye soktu. Habere göre, Doğalgazın yeni boru hattı üzerinden verilmeye başladığı belirtilirken, böylece yeni yapılan Güney Koridor tesislerinin de hizmete girmiş olduğu kaydedildi.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, yeni boru hattı üzerinden Türkiye’ye 200 milyon metreküp doğalgazın teslim edildiği ifade edildi.

Güney Koridor, Aralık 2014’ten sonra konfigürasyonu değiştirilen ve Türk Akımı adını alan Güney Akım boru hattına doğalgaz ulaştırmak için inşa edilmişti. Koridor inşaatı 2015 sonlarında tamamlanmıştı.

Gazprom, 10 Ocak’ta verdiği talimatla günlük 18 milyon metreküp gazın, Güney Koridor’u Mavi Akım’la birleştiren yeni boru hattı üzerinden taşınmasını talep etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler