1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Türkmenistan`a ödeme yapmadı

Gazprom Türkmenistan`a ödeme yapmadı

Enerji Günlüğü - GazpromTürkmenistan'ın Türkmengaz şirketine 2015 yılının 6 ayında satın aldığı doğalgaz için hiçbir ödeme yapmadı.Türkmenistan...

Gazprom Türkmenistan`a ödeme yapmadı

Enerji Günlüğü - GazpromTürkmenistan'ın Türkmengaz şirketine 2015 yılının 6 ayında satın aldığı doğalgaz için hiçbir ödeme yapmadı.

Türkmenistan Petrol ve Doğalgaz Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, dünyada devam eden ekonomik kriz ve Batı ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Gazprom'un Türkmenistan'ın Türkmengaz şirketine 2015 yılının 6 ayında satın aldığı doğalgaz için hiçbir ödeme yapmadığı belirtildi.

Rus devlet şirketi Gazprom ise Türkmen tarafının bu açıklamasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Gazprom, Türkmenistan'dan her yıl 10-11 milyar metreküp doğalgaz satın alıyordu. Türkmenistan'dan aldığı doğalgazı Avrupa'ya ihraç eden Gazprom, bu sene ithal edeceği Türkmen gazının miktarını 4 milyar metreküpe kadar indirmişti.

Türkmenistan ile Rusya arasında 2003 yılında 25 yıllık doğalgaz anlaşması imzalanmıştı. Türkmen gazı, Rusya'ya Orta Asya-Merkez doğalgaz boru hattıyla sevkediliyor. Sözkonusu hat, Özbekistan ve Kazakaistan üzerinden Rusya'ya ulaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler