1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Ukrayna TürkAkım’ın farkına yeni vardı

Gazprom: Ukrayna TürkAkım’ın farkına yeni vardı

Enerji Günlüğü - Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Kuzey Akım 2’yi engelleme çalışmalarıyla çok meşgul olan Kiev yönetiminin TürkAkım’ın farkına...

Gazprom: Ukrayna TürkAkım’ın farkına yeni vardı

Enerji Günlüğü - Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Kuzey Akım 2’yi engelleme çalışmalarıyla çok meşgul olan Kiev yönetiminin TürkAkım’ın farkına yeni vardığını söyledi.

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Rus doğalgazını Ukrayna ve bazı Doğu Avrupa ülkelerini by-pass ederek doğrudan Almanya’ya ulaştıracak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nı engelleme çalışmalarıyla çok meşgul olan Ukrayna’nın Rusya’nın Türk Akımı’nı inşa ettiğini fark etmediğini söyledi.

Kupriyanov, “Ukrayna, Kuzey Akım 2’yle mücadeleyle o kadar meşguldü ki, yılda 31.5 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip TürkAkım’ı Karadeniz’in dibinde ne kadar hızlı inşa ettiğimizin farkına bile varmadı. Kiev yönetimi, bu durumun farkına vardı ve TürkAkım’la mücadele edilmesi için çağrı yapılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Gaz Endüstrisi ve Doğalgaz Pazarı Konseyi Başkanı Leonid Unigovskiy, “Ukrayna’nın TürkAkım’ın ikinci hattının inşasının başlatılmaması için elinden geleni yapması gerek. Zira böyle bir durumda Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yapılacak gaz sevkiyatı daha da azalacak” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler