1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ukrayna üzerinde gaz transit kapasitesini aşıyor

Gazprom Ukrayna üzerinde gaz transit kapasitesini aşıyor

Gazprom, Polonya ve Macaristan’dan aldığı ilave eyaletler arası kapasite siparişleriyle Ekim ayında Ukrayna üzerinden doğalgaz sevkiyatını arttırıyor.  

Gazprom Ukrayna üzerinde gaz transit kapasitesini aşıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom, Polonya ve Macaristan’dan aldığı ilave eyaletler arası kapasite siparişleriyle Ekim ayında Ukrayna üzerinden doğalgaz sevkiyatını arttırıyor.  

Ukrayna kamu doğalgaz şirketi Naftogaz Ekim ayı için siparişlerin 21 Eylül’de RBP ve GSA platformları aracılığıyla alındığını duyurdu. Duyuruda siparişlerle ilgili ayrıntılı bilgi verilmezken, Rus doğalgaz şirketi Gazprom’un Ukrayna ile yaptığı transit sözleşmenin yanı sıra bunun bedelini de ödemek zorunda kalacağı kaydedildi. 

Bu yıl Ocak-Ağustos ayları arasında 34,8 milyar metreküp Rus gazını Avrupa'ya taşıdı. Bu, Gazprom’un toplam rezerv kapasitesinin % 80’ini oluşturuyor.

Naftogaz başkan yardımcısı Serhiy Pereloma, Gazprom tarafından sipariş edilen her ek kapasitenin Ukrayna ve vatandaşları için ek para anlamına geldiğini belirterek, "Güvenilir bir taşıyıcı ülke olarak Ukrayna, Avrupalı ​​tüketiciler için kesintisiz gaz taşımacılığı sağlamaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler