1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ukrayna’nın borç ödeme süresini uzattı

Gazprom Ukrayna’nın borç ödeme süresini uzattı

Enerji Günlüğü – Gazprom Ukrayna’ya doğalgaz borcunu ödemesi için tanıdığı süreyi 10 Haziran’a kadar uzattı.Gazprom’dan yapılan açıklamada,...

Gazprom Ukrayna’nın borç ödeme süresini uzattı

Enerji Günlüğü – Gazprom Ukrayna’ya doğalgaz borcunu ödemesi için tanıdığı süreyi 10 Haziran’a kadar uzattı.

Gazprom’dan yapılan açıklamada, Ukrayna’ya borç ödemesi için tanınan sürenin 10 Haziran’a kadar uzatıldığı belirtildi.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile Naftogaz CEO'su düzenlenen bir çalışma toplantısı için bugün Berlin'de bir araya gelerek, doğalgaz sektöründe ikili işbirliğine ilişkin çeşitli konuları ele aldılar.

Ukrayna tarafının ricası üzerine ödeme sorunlarının çözümü için tanınan süre, 9 Haziran günü Ukrayna'da resmi tatil olduğundan 10 Haziran'a ertelendi.

Ukrayna'nın Rus doğalgazına karşılık olarak ödemesi gereken toplam borcu, Kasım-Aralık 2013 için 1,454 milyar dolar, Nisan-Mayıs 2014 içinse 3 milyar dolar olmak üzere 4,455 milyar dolar düzeyindedir.

Ukrayna'nın ödemelerini uzun süredir aksatmasından dolayı, "Naftogaz Ukrayna" şirketinin sözleşme uyarınca ön ödemeli sisteme geçirilmesine karar verilmişti. Naftogaz 2 Haziran tarihinde Gazprom hesabına 786 milyon dolar aktararak 2014 yılının ilk üç ayına ait borçlarını ödemiş, bunun sonucunda ön ödemeli sisteme geçiş için tanınan süre 9 Haziran'a uzatılmıştı.

GAZPROM UKRAYNA’YA BORCU İÇİN EK SÜRE VERDİ

Önceki ve Sonraki Haberler