1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ukrayna’nın borçlarını erteledi

Gazprom Ukrayna’nın borçlarını erteledi

Enerji Günlüğü - Ukrayna devlet petrol şirketi Naftogaz’ın Gazprom’a olan borcu önümüzdeki ilkbahara ertelendi.Naftogaz, Ekim ayından Aralık ayına...

Gazprom Ukrayna’nın borçlarını erteledi

Enerji Günlüğü - Ukrayna devlet petrol şirketi Naftogaz’ın Gazprom’a olan borcu önümüzdeki ilkbahara ertelendi.

Naftogaz, Ekim ayından Aralık ayına kadar satın aldığı Rus doğal gazına olan borcunun ilkbahara kadar ertelenmesi konusunda Gazprom ile anlaştıklarını duyurdu.

Ukrayna 15.3 milyar doları bulan borcunu ödemenin yollarını arıyor. Kiev bu konuda Pekin ve Moskova’dan destek bulmaya çalışıyor.

Ukrayna Maliye Bakanı Yuri KolobovPazartesi yaptığı bir açıklamada, “ Ukrayna’nın borçlarına sadık güvenilir bir ülke olduğunu belirtti ve yükümlülüklerini zamanında kusursuzca yerine getireceğini söyledi.

SİYASİ KRİZ VE BELİRSİZLİK DOLAR TAHVİLLERİNİ TIRMANDIRDI

Ukrayna’nın Kasım sonunda AB ile imzalaması beklenen anlaşmayı askıya alması üzerine ülkede kitlesel protestolar patlak vermişti. Artan siyasi koas ve belirsizlik nedeniyle Ukrayna'nın 5 yıllık hükümet tahvilinin sigorta primi neredeyse 100 baz puan artarak 1,067 baz puana yükselirken, yatırım notu olmayan, Haziran 2014 vadeli dolar tahvilleri 274 baz puan tırmanarak yüzde 19.34'e çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler