1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ukrayna’yı sahtekarlıkla suçladı

Gazprom Ukrayna’yı sahtekarlıkla suçladı

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna’yı sahtekarlıkla suçladı. Miller, Rusya-1. Kanala yaptığı konuşma sırasında, Ukrayna Başbakanı...

Gazprom Ukrayna’yı sahtekarlıkla suçladı

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna’yı sahtekarlıkla suçladı. Miller, Rusya-1. Kanala yaptığı konuşma sırasında, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov’un Ukrayna’ya doğal gazın Macaristan’dan geçerek Avrupa’dan geldiği sözlerini eleştirdi. Miller, Avrupa gazının olmadığını, Avrupa’dan gaz alıyormuş gibi Ukrayna’da Gazprom’un ürünlerinin kullanıldığını iddia ederek, “ Gazprom’un  gazı Avrupa’ya gidiyor, oradan da Ukrayna’ya pompalanıyor, sadece pompalanmıyor aynı zamanda geri döngü yapılıyor, gaz ölçüm istasyonunda ise doğalgazın Avrupa’ya teslim edildiği gösterilmektedir” dedi.Bu gibi çalışmaları sahtekarlık olarak niteleyen Miller,  sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Ukrayna’ya doğal gazın Macaristan’dan geçerek Avrupa’dan geldiğini söylemişti. Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovich ise mart ayı ortalarında Rusya’nın doğalgaz fiyatlarında indirim yapmazsa Ukrayna’nın farklı tedarikçileri bulmak zorunda kalacağı konusunda açıklama yapmıştı. Yanukovich,  var olan sözleşme yüzünden Ukrayna’nın yılda 6 milyar dolar kaybettiğini söyledi.  Yanukovich, Rusya ile Ukrayna arasında yapılan bu sözleşmeden dolayı  ülkenin eski Başbakanı Yuliya Timoshenko’nun 7 yıl hapis cezası aldığını da hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler