1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Botaş TürkAkım için ortak şirket kuruyor

Gazprom ve Botaş TürkAkım için ortak şirket kuruyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Botaş eşit ortaklıkla TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Trakya kısmı inşası için TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. şirketini...

Gazprom ve Botaş TürkAkım için ortak şirket kuruyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Botaş eşit ortaklıkla TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Trakya kısmı inşası için TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. şirketini kuruyor.

Rusya kamu doğal gaz şirketi Gazprom, ‘Türk Akımı’ gaz boru hattının inşaası için Botaş ile ortak girişimin kurulmakta olduğunu duyurdu. Gazprom'dan yapılan açıklamada, ortak girişimin, Rusya ve Türkiye arasında imzalanan hükümetlerarası anlaşma kapsamında Türk Akımı'nın ikinci kolunun Türkiye topraklarında kalan kara kısmının inşasını gerçekleştirmek için kurulduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre Gazprom Yönetim Kurulu, 21 Eylül'de “TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş.” adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşecek.

ŞİRKET TÜRK KANUNLARINA TABİ OLMAYACAK

Rusya ile Türkiye arasındaki Hükümetlerarası anlaşmaya göre Gazprom Türkiye topraklarından sınırdaş ülkelere kadar uzanan kara kısmının hacminin yüzde 100'ünü kullanma hakkına sahip olduğundan söz konusu kısmı inşa edecek şirket, tarife düzenleme, üçüncü kişilerin erişimi ve yapısal ayrışma ile ilgili normlar da dahil olmak üzere doğalgaz pazarını düzenleyen Türk kanunlarına tabi olmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler