1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Lüksemburg ortak çalışma toplantısı yapıldı

Gazprom ve Lüksemburg ortak çalışma toplantısı yapıldı

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi ve Lüksemburg yönetimi çalışma toplantısı gerçekleştirerek ülkenin enerji bileşimindeki doğal gazın yüksek...

Gazprom ve Lüksemburg ortak çalışma toplantısı yapıldı

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi ve Lüksemburg yönetimi çalışma toplantısı gerçekleştirerek ülkenin enerji bileşimindeki doğal gazın yüksek payını değerlendirdiler.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile LüksemburgBaşbakan Yardımcısı ve Lüksemburg Büyük Dükalığı Ekonomi Bakanı Etienne Schneider St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu 2018'de gerçekleştirilen bir çalışma toplantısında bir araya geldi. 

Lüksemburg'un enerji bileşimindeki doğal gazın yüksek payını ve enerji üretimindeki anahtar rolünü vurgulayan taraflar doğal gaz yakıtlı elektrik santrallerinin, çevre dostu ve ekonomik verimlilik de dahil olmak üzere birçok avantajı olduğunu belirttiler.

Lüksemburg’un enerji bileşiminde doğal gazın payı yüzde 26. Ancak, ülkedeki elektriğin yüzde 90'ından fazlası doğal gaz yakıtlı enerji santralleri tarafından üretiliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler