1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Shell Kuzey Akım 2`yi görüştü

Gazprom ve Shell Kuzey Akım 2`yi görüştü

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Shell Kuzey Akım 2 projesinin önemine vurgu yaptılar.Rusya kamu enerji şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller St. dün Petersburg'da...

Gazprom ve Shell Kuzey Akım 2`yi görüştü

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Shell Kuzey Akım 2 projesinin önemine vurgu yaptılar.

Rusya kamu enerji şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller St. dün Petersburg'da Shell Yönetim Kurulu üyeleri Harry Brekelmans, Maarten Wetselaar ve Ronan Cassidy ile biraraya gelerek stratejik işbirliği konularını ele aldı.

Taraflar toplantıda son dönemde oldukça tartışma yaratan ve Rus gazını Almanya'ya oradan da Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akım doğalgaz boru hattı projesinin kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefleyen Kuzey Akım 2 projesinin önemine vurgu yaptılar.

Shell'in yüzde 10 hisseye sahip olduğu projenin Avrupa'nın doğalgaz üretiminin düştüğü ve talebinin arttığı bir süreçte hayati önemde olduğu ifade edildi.

Taraflar ayrıca, Gazprom'un yüzde 50 (+1) Shell'in de yüzde 27.5 (+1) hisseye sahip olduğu Sakhalin II projesine de değinerek, 2015 yılında toplam 10.8 milyon ton LNG üretildiğini belirttiler.

Taraflar yine varlık takası konusunu da ele aldılar.

Miller dün ayrıca Fransız enerji şirketi EDF Başkanı Jean-Bernard Levy ile de bir görüşme gerçekleştirerek gaz endüstrisindeki işbirliği konularını ele aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler