1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Sibur anlaşma imzaladı

Gazprom ve Sibur anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - İki Rus petrol şirketi Gazprom ve Sibur Yakutia ve Irkutsk havzalarından çok bileşenli gaz çıkarma çalışmaları için bir anlaşma...

Gazprom ve Sibur anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - İki Rus petrol şirketi Gazprom ve Sibur Yakutia ve Irkutsk havzalarından çok bileşenli gaz çıkarma çalışmaları için bir anlaşma imzaladılar.

Gazprom’dan yapılan açıklamaya göre, Cuma günü iki Rus şirketi doğal gazdan etan gazı ve diğer kimyasal madde çıkarımı için bir anlaşma imzaladılar.

Açıklamada, “ Sibur etan işleme ve monomerler ve onu takip eden polimerlerin üretimi amacıyla doğal gaz işleme santralleriyle bağlantılı bir kimyasal gaz içerikli teknoloji yaratmak istiyor” denildi.

Basın açıklamasına göre Gazprom Belogorsk sahasında yıllık 60 milyar m3 kapasiteli bir doğal gaz işleme santrali kurmayı planlıyor.

Gazprom Başkanı Alexey Miller konuyla ilgili olarak, “ Doğu sahalarındaki değerli doğal gaz bileşenlerinin uygun ve etkili kullanımı Gazprom’un Rusya’nın doğusundaki faaliyetlerinde öncelikli bir yer tutmaktadır. Sibur ortaklığı doğu gaz programındaki diğer yatırımcılarla Gazprom işbirliğine bir rol model olacak. Ortaklarımız kimyasal ve katma değer ürünlerin üretimini sürdürürken Gazprom da üretim, nakil ve hazırlık işlemleri için kaynak ve tesis yaratacak. Ortak katılım çalışmaların önemli ekonomik etkileri olacak ve gelişmekte olan Doğu Sibirya ve Uzak Doğu için fazladan bir teşvik olacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler