1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve SOCAR stratejik ilişkilerini geliştiriyor

Gazprom ve SOCAR stratejik ilişkilerini geliştiriyor

Enerji Günlüğü – Rus devlet petrol şirketi Gazprom ile Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Azerbaycan’dan Rusya’ya doğal gaz tedarikinin koşul ve...

Gazprom ve SOCAR stratejik ilişkilerini geliştiriyor

Enerji Günlüğü – Rus devlet petrol şirketi Gazprom ile Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Azerbaycan’dan Rusya’ya doğal gaz tedarikinin koşul ve şartları konusunda işbirliğini geliştiriyor.

Gazprom internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Gazprom Başkanı Alexey Milller ile SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev geçtiğimiz hafta Perşembe günü Moskova’da Gazprom merkezindebir araya gelerek enerji sektöründe işbirliği konusunu ele aldılar.

Toplantıda özellikle Azerbaycan’dan Rusya’ya doğal gaz tedarikinin koşul ve şartları üzerinde yoğunlaşıldı.

Toplantı bitiminde taraflar Gazprom ve SOCAR arasındaki işbirliğinin her iki şirketin çıkarları ile örtüştüğünü vurguladılar.

Gazprom ve SOCAR 2009 Ekim ayında Azeri doğal gaz için Satış ve Satınalma Sözleşmesi imzaladı. İki şirket Ocak 2012 tarihinde bu sözleşmeyi ek maddelerle daha etkili hale getirdiler. Sözleşme uyarınca 1 Ocak 2010 tarihinden bu yana Azerbaycan gazı Rusya’ya gönderiliyor. Tahminlere göre 2013 yılında Rusya’ya gönderilen Azeri gazının miktarı 1,37 milyar m3

Önceki ve Sonraki Haberler