1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gazprom Vietnam`ın tek rafinerisinden pay almayacak

Gazprom Vietnam`ın tek rafinerisinden pay almayacak

Enerji Günlüğü - Gazprom Neft, Vietnam'ın tek rafinerisi olan Dung Quat'ın yüzde 49'unu satın almaktan vazgeçti.Vietnam kamu enerji şirketi PetroVietnam'ın...

Gazprom Vietnam`ın tek rafinerisinden pay almayacak

Enerji Günlüğü - Gazprom Neft, Vietnam'ın tek rafinerisi olan Dung Quat'ın yüzde 49'unu satın almaktan vazgeçti.

Vietnam kamu enerji şirketi PetroVietnam'ın açıkladığı iş raporuna göre, Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un petrol kolu olan Gazprom Neft, Vietnam'ın tek rafinerisi olan 3 milyar Dolarlık Dung Quat'ın yüzde 49'unu satın almak için sürdürdüğü görüşmeleri askıya alma kararı aldı.

Dung Quat Petrol Rafinerisi PetroVietnam'ın bağlı ortaklığı olan Binh Son Refining and Petrochemical Şirketi tarafından işletiliyor.

Gazprom Neft'in ise Dung Quat rafinerisini işleten BSR'nin satın alınmasına ilişkin fırsatlar üzerinde çalışılmaya gelecekte devam edileceği açıklamasında bulunduğu ifade edildi. Rafinerinin gelecekte halka açılacağı ve o süreçte Gazprom Neft'in hisse almayı düşündüğü ifade ediliyor.

Satın alımdan vazgeçişte rafinerinin 2018 yılından sonra vergi muafiyetinden yararlanamayacak olmasının etkili olduğu ifade ediliyor. Rafineri geçen yıl 258.93 milyon dolar gibi rekor bir kar açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler