1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, yakında yeni hattın adını koyacak

Gazprom, yakında yeni hattın adını koyacak

Enerji Günlüğü - Rusya devlet enerji şirketi Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, iptal edilen Güney Akım’ın yerine yapılacak olan yeni...

Gazprom, yakında yeni hattın adını koyacak

Enerji Günlüğü - Rusya devlet enerji şirketi Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, iptal edilen Güney Akım’ın yerine yapılacak olan yeni hatta yakın zamanda isim bulunacağını belirterek, “Türk tarafı projeye ‘Türk Akımı’ isminin verilmesini öneriyor. dedi.

Güney Akım’ın inşa edilip edilmeyeceğiyle ilgili soruları yanıt veren Medvedev, “Güney Akım artık inşa edilmeyecek. Diğer proje (Türkiye üzerinden) gerçekleştirilecek. Projeye yakın zamanda isim bulunulacak. Türk tarafı projeye ‘Türk Akımı’ isminin verilmesini öneriyor" dedi.

TÜRK ORTAKLARIMIZLA İLİŞKİLERİMİZ GELİŞİYOR

Öte yandan, Resmi Rossiya 24 televizyonuna konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik enerji sevkiyat alanında güvenli ortak olduğunu ifade ederek, “Son zamanlarda Türk ortaklarımız arasında ilişkilerimiz güzel şekilde gelişiyor, özellikle enerji alanında. Hem Rusya hem de Türkiye’de yatırımların cezbedilmesi bağlamında güvenilirlik konusu ve işbirliğimiz beni çok memnun ediyor. Tabii ki bu çerçevede mevcut olan tüm anlaşmalarımızın tam şekilde gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Şu anda bakanlık ve Gazprom uzmanları Türk meslektaşlarıyla ortaklaşa söz konusu proje üzerinde çalışıyor” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler