1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom'a Polonya'dan kötü haber

Gazprom'a Polonya'dan kötü haber

Enerji Günlüğü - Polonya, Gazprom ile varolan ve 2022'de sona erecek olan doğalgaz alım anlaşmasını yenilemek istemiyor.Polonya doğal gaz ve enerji alt...

Gazprom'a Polonya'dan kötü haber

Enerji Günlüğü - Polonya, Gazprom ile varolan ve 2022'de sona erecek olan doğalgaz alım anlaşmasını yenilemek istemiyor.

Polonya doğal gaz ve enerji alt yapısından sorumlu Naimsky Peter, Doğu Avrupa Yatırım Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Gazprom ile var olan ve 2022 yılında sona erecek doğal gaz tedarik kontratını yenilemeyi düşünmediklerini söyledi. 

Naimsky, "Uzun vadeli kontrat yapmanın geçmişte kaldığını düşünüyoruz, Eğer Rusya'nın gaz fiyatı rekabetçi olur ise, alım yapma olasılığını dışlamayız. Ancak bu alım uzun vadeli kontrat çerçevesinde olmayacak" diye konuştu. 

Polonya doğal gaz şirketi PGNiG, 1996 yılında imzalanan kontrat çerçevesinde Gazprom'dan yılda 10,2 milyar metreküp gaz alıyor. Bu, Polonya'nın ihtiyacının üçte ikisini karşılıyor.

Konu ile değerledirme yapan Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, Haziran ayında Kuzeybatı Avrupa için doğalgaz ihalesi yapmayı planladıklarını ve Polonya'nın da bu yolla kendilerinden doğalgaz alabileceğini açıklamıştı. 

GAZPROM'DAN KUZEYBATI AVRUPA İÇİN DOĞALGAZ İHALESİ

Önceki ve Sonraki Haberler