1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom’dan 13 yılın en yüksek gaz üretimi!

Gazprom’dan 13 yılın en yüksek gaz üretimi!

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, 2021 yılında toplam üretiminin 515 milyar metreküp olacağını tahmin ediyor. Bu da son 13 yılın en yüksek üretim rakamı.

Gazprom’dan 13 yılın en yüksek gaz üretimi!

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, 2021 yılında toplam üretiminin 515 milyar metreküp olacağını tahmin ediyor. Bu da son 13 yılın en yüksek üretim rakamı.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, mali yıl sonuçlarını aktardığı toplantıda, Gazprom’un bu yıl geçen yıla göre 62.2 milyar metreküp daha fazla gaz üreterek toplam üretimin 515 milyar metreküp olacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Bunun da son 13 yılın en yüksek üretim rakamı olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE’YE YAKLAŞIK 27 MİLYAR M3 GAZ İHRACATI

Küresel doğal gaz tüketiminin bu yıl 150 milyar metreküp arttığını ifade eden Miller, bu artışın üçte birinin Gazprom tarafından karşılandığını kaydetti. Miller, sözleşmelerden doğan yükümlülüklerimizi eksiksiz, güvenilir bir biçimde ve her zaman zamanında yerine getirdiklerini kaydetti. 

Gazprom’un bu yıl tarihinin dördüncü en büyük gaz ihracat hacmini yakaladığını belirten Miller, Gazprom’un yıl sonuna kadar Türkiye’ye yaklaşık 10.5 milyar metreküp daha gaz tedarik edeceklerini kaydetti. Böylece Gazprom’un 2022 yılı tamamında Türkiye’ye yaptığı gaz ihracatının 26.9 milyar metreküpe ulaşacağı öngörülüyor.

ALMANYA VE İTALYA EN BÜYÜK GAZ MÜŞTERİLERİNDEN

Miller konuşmasında gaz tedariklerindeki en büyük artışın en büyük tüketicilerine yapıldığına dikkat çekerek, yıl sonuna kadar Almanya'ya yaklaşık 5.6 milyar metreküp, İtalya'ya 4.1 milyar metreküp daha gaz tedarik edeceklerini söyledi. Böylece, 2021 yılının sonu itibarıyla Gazprom Almanya’ya yaklaşık 51.4 milyar metreküp, İtalya’ya da 24.9 metreküp gaz ihraç etmiş olacak.

KUZEY AKIM 2'NİN İKİNCİ HATTI YILSONUNA KADAR DOLDURULACAK

Miller konuşmasında ayrıca Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa'ya ulaştıracak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na da değindi. Kuzey Akım 2’nin birinci hattının halihazırda gazla doldurulduğunu hatırlatan Miller, ikinci hattın da yılsonuna kadar doldurulmuş olacağını kaydetti. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler