1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom'dan Alman E.ON için indirim

Gazprom'dan Alman E.ON için indirim

Enerji Günlüğü - Gazprom, Alman enerji şirketi E.ON'un bağlı ortaklığı Uniper ile imzaladığı uzun dönemli gaz anlaşmasında 380 Euro indirim yapacak. Rus...

Gazprom'dan Alman E.ON için indirim

Enerji Günlüğü - Gazprom, Alman enerji şirketi E.ON'un bağlı ortaklığı Uniper ile imzaladığı uzun dönemli gaz anlaşmasında 380 Euro indirim yapacak. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un en büyük müşterilerinden biri olan Alman enerji şirketi E.ON bir açıklama yaparak, Gazprom'un bağlı ortaklığı Uniper ile yaptığı uzun vadeli doğalgaz anlaşmasında 380 Euro indirim yapmayı kabul ettiğini açıkladı. 

Anlaşma ile birlikte iki şirket arasında tahkimde olan anlaşmazlık da çözülmüş oldu. Ayrıca, Türkiye’de Enerjisa ortaklığıyla bilinen Düsseldorf merkezli E.ON'un 2016 ilk çeyreğinde faiz vergi ve amortisman öncesi karında tek sefere mahsus 380 Euro'luk bir artış kaydetmesini sağlayacak ve yıllık gelir tahminlerini de daha önce planlanan 6 ila 6,5 milyar Euro'dan 6,4 ila 6,9 milyar Euro'ya çıkaracak.

Anlaşma ile fiyatların mevcut piyasa koşullarına uyarlandığını açıklayan E.ON, Uniper'in önümüzdeki yıl için de uzun vadeli gaz tedariği anlaşmasını böylelikle riske atmadığını belirtti.

Yenilenebilir kaynakların enerji portföyündeki payını arttırmak ve kömürü bu portföyden çıkarmak isteyen ülkelerin başında gelen Almanya'da, E.ON 1 Ocak'tan itibaren resmi olarak ikiye bölüneerek, konvansiyonel üretim yapan santrallerini Uniper adlı şirketin altında toplamaya karar vermişti. 

2014 yılında 3,2 milyar Euro zarar eden E.ON, 2015 yılında 7 milyar Euro net zarar açıklamıştı. E.ON doğal gaz ihtiyacının üçte birini Gazprom'dan sağlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler