1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom`dan Kırgızistan`a dev yatırım

Gazprom`dan Kırgızistan`a dev yatırım

Enerji Günlüğü - Gazprom Kırgızistan'ın doğalgaz altyapısı için önümüzdeki iki yıl içinde 495 milyon dolar yatırım yapacak.Rusya kamu enerji şirketi...

Gazprom`dan Kırgızistan`a dev yatırım

Enerji Günlüğü - Gazprom Kırgızistan'ın doğalgaz altyapısı için önümüzdeki iki yıl içinde 495 milyon dolar yatırım yapacak.

Rusya kamu enerji şirketi Gazprom'un geçen hafta açıkladığı üç yıllık yatırım planına göre, Gazprom Kırgızistan'ın doğalgaz kullanım oranını 2030 yılına kadar % 22'den % 60'a çıkartmak için doğalgaz altyapısına 2015-2017 yılları arasında 495 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Almazbek Atambayev, Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı geçen Cuma günü bir araya gelerek konuyu müzakere ettiler.

Sözkonusu yatırımlarla Gazprom, ülkede doğalgaz kullanan abonelerin artırılması, doğalgazı olmayan bölgelerin, şehirlerin, ilçelerin ve köylerin doğalgazla buluşturulması için büyük ölçekli bir yeniden inşa süreci başlatacak ve Kırgız doğalgaz iletim ağını, yeraltı doğalgaz depolarını ve dağıtım tesislerini yenileyecek.

2014 yılı Nisan ayında Gazprom ve Kırgızistan, Gazprom’un, KırgızGaz şirketini 40 milyon dolarlık borcunu üstlenme, doğalgaz arz güvenliği sağlama ve sektöre 600 milyon dolardan fazla yatırım yapma karşılığında sembolik olarak 1 dolara satın almasını öngören anlaşma imzalamışlardı.

Eski adıyla Kırgızgaz, yeni adıyla Gazprom Kırgızistan, Kırgızistan'ın doğalgaz iletim ve dağıtım sisteminin sahibi ve ana doğalgaz ithalatçısı konumunda.

Ayrıca Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev ve Gazprom Başkanı Alexey Miller Kırgızistan'da doğalgazın taşıtlarda kullanım alanının genişletilmesini öngören işbirliği protokolü imzaladılar.

KIRGIZGAZ'IN GAZPROM'A BİR DOLARA SATIŞI TAMAMLANDI

Önceki ve Sonraki Haberler