1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom`dan OMV`ye Kuzey Akım boncuğu

Gazprom`dan OMV`ye Kuzey Akım boncuğu

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupa'ya kuzeyden iki yeni gaz hattı geçirilmesi konusunda ikna etmek için Avusturyalı OMV'yi, Rusya'daki bazı gaz yataklarının...

Gazprom`dan OMV`ye Kuzey Akım boncuğu

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupa'ya kuzeyden iki yeni gaz hattı geçirilmesi konusunda ikna etmek için Avusturyalı OMV'yi, Rusya'daki bazı gaz yataklarının geliştirilmesine katacak.

Gazprom'dan yapılan duyuruya göre, 19. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu sırasında, JSC Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller ile Avusturyalı OMV AG'nin İcra Kurulu Üyesi Manfred Leitner'in katılımıyla bir ortak çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

YENİ RUSYA-AVRUPA GÜZERGAHLARI ŞART

Taraflar Avrupa doğalgaz piyasasının mevcut durumu konusunda görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda, Rusya kaynaklı doğalgaz da dahil olmak üzere ithal doğalgazın Avrupa enerji bileşimindeki payının artmasının beklendiği vurgulandı. Bu bakımdan, Avrupalı alıcılara doğalgaz arzı sağlayacak yeni doğalgaz taşıma güzergahlarının oluşturulması gerektiğine işaret edildi.

OMV'YE MAVİ BONCUK: URENGOY

Gazprom ve OMV toplantı sırasında yeni uzun vadeli ticari projelere ilişkin bağlayıcı olmayan bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Söz konusu anlaşmaya göre, taraflar olası bir varlık değiş tokuşu üzerinden Rusya’daki Urengoy petrol, doğalgaz ve kondansat sahasının Achimov formasyonundaki 4 ve 5 numaralı alanların geliştirilmesine OMV’nin olası katılımını değerlendirecekler. 

RUSYA'DAN AVRUPA'YA KUZEYDEN İKİ YENİ DOĞALGAZ HATTI

http://enerjigunlugu.net/rusyadan-almanyaya-2-yeni-dogalgaz-hatti_14137.html

TÜRK AKIMI BELGELERİ TEMMUZ'A KADAR HAZIRLANACAK

http://enerjigunlugu.net/turk-akimi-belgeleri-temmuza-kadar-hazirlanacak_14127.html

Önceki ve Sonraki Haberler