1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gazprom`dan TOBB-ETÜ öğrencilerine burs

Gazprom`dan TOBB-ETÜ öğrencilerine burs

Enerji Günlüğü - Gazprom Export, TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü Rusya programına kayıtlı sekiz öğrenciye, Moskova Devlet Üniversitesi'nde...

Gazprom`dan TOBB-ETÜ öğrencilerine burs

Enerji Günlüğü - Gazprom Export, TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü Rusya programına kayıtlı sekiz öğrenciye, Moskova Devlet Üniversitesi'nde geçirecekleri akademik yıl boyunca burs sağlayacak. 

Dünyanın en büyük entegre doğalgaz şirketi Gazprom’un ihracat faaliyetlerini yürüten Gazprom Export, bu yıl Kasım ayı itibariyle, Türkiye’de kendi alanında ilk ve tek olan TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü Rusya programının sekiz öğrencisine burs sağlayacak. Bu uygulama, Gazprom'un Türkiye'de yükseköğrenime ilişkin ilk projesi.

BİR YIL MOSKOVA'DA KALACAKLAR

Gazprom Export'un vereceği destekten yararlanacak öğrenciler, program gereği bir akademik yılın tamamını Moskova Devlet Üniversitesi’nde geçirebilecekler. Bu olanak, öğrencilerin hem Rus diline hakimiyetlerini geliştirmelerine, hem de Rus ekonomisi, ticaret hukuku ve kültürüne aşinalık kazanmalarına yardımcı olacak. Gazprom Export Burslusu öğrenciler, yılsonu sertifikalarını TOBB-ETÜ 2013-2014 mezuniyet töreninde alacaklar.

MEDVEDEV: OLAĞANÜSTÜ BİR FIRSAT

Gazprom Export CEO’su Alexander I. Medvedev, programa ilişkin olarak şöyle konuştu: "Bizler Rus-Türk ekonomik ilişkilerinin geleceğine yatırım yaparken bunun, öğrencilerin Rusya’nın iş ortamına dair daha fazla bilgi edinmesi için olağanüstü bir fırsat olduğu inancındayız. Gazprom Export, bu ilişkilerin dayanak noktalarını oluşturacak olan gençlere yatırım yapma gereğine inanıyor. Komşumuz ve çok önemli bir ticaret ortağımız olan Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biriyle işbirliğine gitmekten çok memnunuz."

HİSARCIKLIOĞLU: YENİ BİR KÖPRÜ

TOBB Başkanı ve TOBB-ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "Gazprom Export ile böyle bir işbirliği çerçevesinin kurulmasından çok memnunum. Rusya’yla ilişkilerimiz gün geçtikçe daha da güçleniyor. Böyle bir programın, mezunlarımızı bölgede iş yaparken başarıya ulaşmaları için ihtiyaç duyacakları yetilerle donatacağına inanıyoruz. Gazprom Export ile birlikte oluşturacağımız bu program, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da gelişmesi için yeni bir köprü görevi görecek" dedi.

CAMUŞÇU: İLİŞKİLERE YENİ BOYUT

TOBB-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşcu ise programa ilişkin olarak "Türk iş dünyasının Rusya ile çok iyi ilişkileri var. Türk işadamları tarafından kurulan bir üniversite olan TOBB-ETÜ’nün öğrencileri, bu programdan çok faydalanacaklar ve Türkiye-Rusya ekonomik ve ticari ilişkilerine de yeni boyutlar getirmek suretiyle katkıda bulunacaklar" yorumunu yaptı.

GEÇEN YIL 25.99 MİLYAR M3 GAZ SATTI

OAO Gazprom’un hisselerinin tamamına sahip olduğu Gazprom Export, Türkiye’nin 1986 yılından bu yana en büyük doğalgaz tedarikçisi konumunda. Gazprom Export, 2012 yılında Türkiye’ye 25,99 milyar metreküp doğalgaz ihraç etti.

TOBB ETÜ'DEKİ BÖLÜM İLK VE TEK

1 Temmuz 2003 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Hukuk, Mühendislik, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık ile Tıp Fakülteleri yer alıyor. 2010 yılında kurulan TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye’de kendi alanındaki ilk ve tek bölüm. Bölümün hedeflerinden biri, Rusya’da ve Rus dilinin konuşulduğu diğer ülkelerde faaliyet gösteren Türk şirketlerinin nitelikli işgücü ihtiyacına yanıt verebilmek.

Önceki ve Sonraki Haberler