1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom’dan TürkAkım işletmesine 2 milyar euro kredi

Gazprom’dan TürkAkım işletmesine 2 milyar euro kredi

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nı işletecek South Stream Transport B.V. şirketine 2,14 milyar euro...

Gazprom’dan TürkAkım işletmesine 2 milyar euro kredi

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nı işletecek South Stream Transport B.V. şirketine 2,14 milyar euro kredi verecek.

Sputnik’in haberine göre Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Rus gazını Türkiye’ye taşıyacak olan TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nı işletecek olan South Stream Transport B.V. şirketine 2,14 milyar euro kredi vereceğini açıkladı. 

Gazprom kredinin döner sermayesini yenilemek için kullanılacağını ve yıllık yüzde 3.98 faiz alacağını belirtti. Kredinin vadesi 30 Aralık 2023 olarak belirlendi. 

TürkAkım boru hattı sistemini oluşturacak hatlardan ilkinin Türkiye’ye, ikincinin ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğalgaz tedarik etmesi öngörülüyor. Her bir hattın kapasitesi 15,75 milyar metreküp düzeyinde. Boru hattı sisteminin denizaltı kesiminin yapımı, %100 Gazprom iştiraki olan South Stream Transport şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler