1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom`dan Ukrayna ayrılıkçılarına doğalgaz desteği

Gazprom`dan Ukrayna ayrılıkçılarına doğalgaz desteği

Enerji Günlüğü - Gazprom, Ukrayna’nın doğalgazı kestiği ayrılıkçıların yönetimindeki doğu bölgesine doğalgaz arzı başlattı.Rus kamu enerji...

Gazprom`dan Ukrayna ayrılıkçılarına doğalgaz desteği

Enerji Günlüğü - Gazprom, Ukrayna’nın doğalgazı kestiği ayrılıkçıların yönetimindeki doğu bölgesine doğalgaz arzı başlattı.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Başbakan Dimitri Medvedev'in talimatı ile doğu Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatına başladığını açıkladı.

Naftogaz'ın dün doğu Ukrayna'ya gaz akışını kesmesinin ardından Gazprom bugün insani yardım kapsamında Prokhorovka ve Platova pompa istasyonlarından günde 12 milyon metreküp gaz vermeye başladı.

Doğu Ukrayna sınırındaki Prohorovka ve Platovo doğalgaz dağıtım istasyonlarında başlayan doğalgaz tedariği Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in ayrılıkçıların kontrolünde bulunan bölgelere insani yardım kapsamında doğalgaz sağlanması için öneriler sunulmasını istemesinin ardından başlatıldı.

Ukrayna’nın ulusal doğalgaz şirketi Naftogaz, çatışma sırasında doğalgaz borularına zarar geldiği için doğalgazın 18 Şubat’ta kesildiğini ve çatışmalar devam ettiği sürece doğalgazın tedarik edilemeyeceğini açıkladı.

Öte yandan, Reuters haber ajansına konuşan Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov ise bu rakaım Ukrayna’ya ihraç edilen günlük 30 milyon metreküp doğalgaza dahil olmadığını, böylece günlük rakamın 42 milyon metrekübe kadar yükseldiğini öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler