1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom’un gaz satış geliri yüzde 35 azaldı

Gazprom’un gaz satış geliri yüzde 35 azaldı

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom’un doğalgaz satış gelirleri yılın ilk yarısında enerji fiyatlarının tarihin en düşük seviyelerini görmesi nedeniyle yüzde 35 azaldı.

Gazprom’un gaz satış geliri yüzde 35 azaldı

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom’un doğalgaz satış gelirleri yılın ilk yarısında enerji fiyatlarının tarihin en düşük seviyelerini görmesi nedeniyle yüzde 35 azaldı.

Rus doğalgaz devi Gazprom'un satış gelirleri 2020 yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 azalarak 1.386 trilyon rubleden  753.005 milyar rubleye geriledi. 

AVRUPA’YA GAZ SATIŞ GELİRİ %47 DÜŞTÜ 

İkinci çeyrekte enerji fiyatlarının en düşük noktada olduğuna dikkat çeken Gazprom, yaptığı açıklamada ilk yarıda Avrupa ve diğer ülkelere gaz satışının bir önceki yıla göre gaz fiyatlarının ortalama yüzde 38 ve satış miktarının da yüzde 17 oranında düşmesi nedeniyle yüzde 47 oranında (677.312 milyar ruble) düşerek 756.279 milyar rubleye gerilediğini açıkladı. Gazprom, OPEC+ benzeri bir mekanizma olmamasının Avrupa’da gaz fiyatlarının düşmesine yol açtığını da kaydetti. 

Gazprom’un eski Sovyetler Birliği üyesi ülkeler gaz satışı ise yılın ilk yarısında yüzde 23 azalarak 139.283 milyar ruble olarak gerçekleşti. 

Enerji Günlüğü

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler