1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GDF Suez ile enerji işbirliği anlaşması

GDF Suez ile enerji işbirliği anlaşması

Enerji Günlüğü – Fransız enerji şirketi GDF SuezTürkiye ile enerji alanında işbirliğini daha da geliştirecek bir protokol imzaladı.Enerji ve Tabii...

GDF Suez ile enerji işbirliği anlaşması

Enerji Günlüğü – Fransız enerji şirketi GDF SuezTürkiye ile enerji alanında işbirliğini daha da geliştirecek bir protokol imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile GDF Suez Başkanı Gérard Mestrallet Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türkiye ziyareti esnasında enerji sektöründe işbirliğini daha da güçlendirmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Fransız şirket GDF Suez Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Gérard Mestrallet, Türkiye’de büyük enerji projelerinde yatırım yapmaya ve ülkenin artan enerji talebinde arz güvenliği sağlamak için Türkiye hükümetini destekleyemeye devam edeceklerini söyledi.

Fransız şirket GDF Suez 2009 yılında Türkiye doğalgaz pazarına girdi. Şirket Türkiye’deki doğal gaz talebinin 2011-2020 arasında % 25 oranında artacağına inanıyor.

Türkiye son zamanlarda artan bir şekilde enerji koridoru ve enerji merkezi kavramlarıyla ilişkili ele alınıyor. Türkiye’nin bu karakterizasyonu büyük oranda Kafkas, Orta Asya ve Orta Doğu’ya kavşaklık eden eşsiz coğrafi konumundan kaynaklanıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Bakanlar Toplantısı dönem başkanlığı nedeniyle Paris’te bulunduğu Kasım ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, GDF Suez’in Türkiye’ de 7-8 milyar Euro’luk bir yatırım öngördüğünü açıklamıştı.

YILDIZ: GDF SUEZ TÜRKİYE’ DE 7-8 MİLYAR EURO’LUK YATIRIM ÖNGÖRÜYOR

Önceki ve Sonraki Haberler