1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GDF Suez, İngiltere’deki rüzgar hissesi sattı

GDF Suez, İngiltere’deki rüzgar hissesi sattı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji devi GDF Suez, İngiltere ve İskoçya’da bulunan 7 rüzgar santralindeki yüzde 50 hissesini sattı.Fransa'nın ikinci...

GDF Suez, İngiltere’deki rüzgar hissesi sattı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji devi GDF Suez, İngiltere ve İskoçya’da bulunan 7 rüzgar santralindeki yüzde 50 hissesini sattı.

Fransa'nın ikinci büyük eneriji üreticisi GDF Suez bir basın açıklaması yaparak, İngiltere ve İskoçya’da bulunan toplam 70 MW kurulu güce sahip 7 rüzgar çiftliğinden yüzde 50 oranında hisseyi Equitix tarafından yönetilen bir fona sattığını duyurdu.

GDF Suez ayrıca, varlıklarını geliştirmek için Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.,SumitomoMitsuiBankingCorp. ve Almanya'dan KfW'den 14 yıl vadeli 90 milyon GBP finansman temin ettiğini bildirdi.

GDF Suez rüzgar çiftliklerindeki hisse satışı sonrası yüzde 50 hisseye sahip olacak ve işletmeci şirket olarak devam edecek.

GDF Suez Energy İngiltere-Avrupa Başkanı Steve Riley, İngiltere yenilenebilir enerji portföylerindeki evrimdeki bu önemli mihenktaşından memnun olduklarını belirterek, West Coast Energy’nin Mart ayındaki satın alımınının ardından İngiltere’de yeniyenilenebilir enerji projelerini arttırmanın mümkün olmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler